Inovație și agilitate - Angajații Autoliv România produc viziere!

New Microsoft PowerPoint Presentation 2.jpg

Cu toții trecem prin vremuri dificile, pline de incertitudine, dar la Autoliv credem cu tărie în capacitatea noastră de a găsi mereu un mod de a răspunde provocărilor. Din poziția de lider global în domeniu, am avut mereu capacitatea de a înțelege ce se poate și ce nu se poate face în afara proceselor noastre tradiționale de producție. Acest lucru, coroborat cu urgența găsirii de soluții în fața virusului COVID 19, ne-a determinat să căutăm moduri în care putem să ne exploatăm eficient cunoștințele și capabilitățile. Cum angajații sunt principala noastră resursă, sănătatea și siguranța lor rămâne prioritatea numărul 1 a companiei.

Pentru a ne putea relua activitatea, pe lângă măsurile tradiționale de asigurare a igienei la locul de muncă, trebuie să le oferim colegilor noștri echipamente de protecție, cele mai eficiente dovedindu-se până la această oră măștile și vizierele. Și pentru că într-un context de pandemie globală ne-am confruntat cu o ofertă limitată pe piață și prețuri speculative, am decis să le producem chiar noi.

În cadrul unei mici echipe operative formată din colegi de la ARO Machine Shop și RBT Toolshop, am dezvoltat mai multe concepte de viziere, pe care le-am prototipat rapid cu ajutorul imprimantelor 3D, am tăiat materiale în diferite forme și am testat modele variate până am ajuns la o soluție agreată unanim.
În același timp inginerul nostru de design a pregătit design-ul cu branding Autoliv, colegii din Toolshop au dezvoltat și executat matrița pentru injecție, iar managerul nostru de proiect, alături de colegii din departamentul de achiziții au găsit diverși furnizori dispuși să ne ajute, punând la punct aprovizionarea cu bandă elastică, granule de plastic pentru injecție și material PET pentru viziere. În mai puțin de 10 zile am putut să ne bucurăm de primele 100 de viziere, testate de către colegii din WRO și RBW, iar pe baza feedback-ului constructiv primit, să aprobăm o variantă finală.

În acest moment suntem pregătiți pentru producția a 2500 de viziere/zi (capacitatea poate fi dublată dacă cererea va fi mare). Am ajuns la o înțelegere cu echipa de management pentru a furniza aceste viziere colegilor din întreaga organizației europeană, dar în același timp să producem și o serie de viziere ce vor fi donate unităților medicale din localitățile în care compania activează în România.

Conectează-te cu noi pentru a fi la zi cu noile locuri de muncă vacante.

Toate locurile de muncă
Teamtailor

Site de cariere de la Teamtailor